Politie waarschuwt voor diefstal van werkmateriaal op werven

De politiezone Grimbergen waarschuwt dat er de laatste weken heel wat werfdiefstallen en diefstallen van werkmateriaal worden vastgesteld.

“De laatste weken krijgen we bijna dagelijks een melding binnen”, zegt korpschef Jurgen Braeckmans van de politiezone Grimbergen. “Het gaat dan om diefstallen van vaak duur werkmateriaal op werven. Daarbij worden werfketen of voertuigen opengebroken. Het nadeel loopt vaak financieel erg hoog op, omdat het om duur materiaal gaat.”

“Daarom geven we enkele tips mee. Zo vragen we aan aannemers om extra sloten op de voertuigen te voorzien en een goed sleutelbeheer te hebben op de werf. Al het werfmateriaal met serienummers registreren, maakt het minder interessant om het te stelen en ook gemakkelijker om het terug te bezorgen als het gestolen materiaal wordt gevonden.”

“We vragen ook om geen materiaal achter te laten op de werf. Het gaat in feite om drie kernwoorden: registreren, opbergen, afsluiten. Wie toch slachtoffer is van een diefstal, verwittigt best onze diensten, want wat niet is aangegeven, kan ook niet worden teruggevonden. Momenteel doen de diefstallen zich voor op werven of in bedrijfsvoertuigen in Groot-Grimbergen, verspreid over het hele grondgebied.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise