Nieuwe leuningen voor vier bruggen op de Brusselse ring in Wemmel/Asse

Vanaf maandag 22 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de leuningen van drie bruggen in Wemmel en een brug in Asse. De werken gebeuren ‘s avonds en ‘s nachts (21u – 6u) door een mobiel werfteam dat de werken aan de bruggen combineert. Daarbij wordt telkens een deel van een rijstrook en/of een deel van de pechstrook ingenomen. 

De afbraak en heropbouw van de randbalk waar de nieuwe leuningen op rusten, wordt uitgevoerd vanaf maandag 22 april 2024. “We breken op iedere brug deze basis op waarmee de leuningen op de brug rusten en vervangen deze door een nieuwe randbalk in beton. Nadien plaatsen we de nieuwe leuningen. Er wordt telkens tussen 21u ‘s avonds en 6u ‘s ochtends met een mobiele werf een maand vanop de Brusselse binnenring en een maand vanop de Brusselse buitenring gewerkt”, meldt het AWV.
Het Agentschap Wegen en Verkeer combineert de vernieuwingswerken aan drie bruggen van de Brusselse ring (R0) in Wemmel en een brug in Asse. Begin april werden op een week tijd ‘s nachts, zowel op de buiten- als binnenring, de bestaande leuningen van alle bruggen al weggenomen en vervangen door tijdelijke leuningen.
Het gaat over de brug over de landbouwweg tussen Oude Jetseweg en Schapenweg (Wemmel), de brug over de Tentoonstellingslaan/Steenweg op Brussel (N290) (Wemmel), de brug over de Koningin Astridlaan (Wemmel) en de brug over het mountainbikepad tussen de Jan Longinstraat en de Bosstraat (Asse) 
Topartikels bij Goeiedag.be