Vooruit Asse vaardigt 2 kandidaten af voor de verkiezingen op 9 juni.

Op 9 juni trekken we met z’n allen naar de stembus voor de Vlaamse, Federale en Europese parlementen. Vooruit Vlaams-Brabant stapt naar de Vlaming met een jong en divers team dat ondersteund wordt door mensen met ervaring. Asse stuurt een kandidaat naar de Vlaamse en Europese verkiezingen voor Vooruit.

“De keuze voor 2024 is heel belangrijk maar tegelijk heel eenvoudig: het is Vooruit. Of het is achteruit. Het zal vooruit zijn met onze koopkracht, onze gezondheid en onze vrijheid. Of het zal achteruit zijn met uw welvaart en uw vrijheid.” zegt voorzitter van Vooruit Asse, Ronny Raes. “Ik ben dan ook heel fier en tevreden dat we vanuit Asse Rayane El Hichou op de Europese lijst en Joke Buyl op de 3de opvolgersplaats op de Vlaamse lijst kunnen afvaardigen. Het is niet ondenkbaar dat Joke; als ze een goed resultaat neerzet, bij opvolging in het parlement komt.” zegt Ronny Raes. .

Rayane El Hichou is een nieuw gezicht. Hij staat op de Europese lijst die getrokken wordt door Bruno Tobback. Rayane zal met de verkiezing in juni 21 jaar zijn. Hij studeert toegepaste economische wetenschappen.

“Ik ben bijzonder trots dat ik samen met de andere mensen uit Asse kandidaat ben voor Vooruit. Toen me de zesde plaats op de opvolgerslijst werd aangeboden was ik even sprakeloos, iets dat niet zo vaak gebeurt.” Rayane zal zich tijdens de campagne toeleggen op koopkracht en jongeren. “Gezien mijn leeftijd zal mijn focus logischerwijze op jongeren liggen. We moeten de jongeren weer hoop geven en werken voor een eerlijke, gezonde en veilige toekomst voor élk kind, voor elke jongere. Ook ouders liggen daar wakker van. Maar daarnaast wil ook dat de koopkracht van ieder van ons goed beschermd wordt. Dat kan en moet ook op Europees niveau.”

Vooruit Asse krijgt ook een plaats op de Vlaamse verkiezingslijst, want Joke Buyl staat op een 3de opvolgersplaats. Joke is werkzaam als Sector-directeur interne dienstverlening. Maar zoekt een nieuwe uitdaging. “Anno 2024 merken we dat we veel meer aandacht moeten besteden aan de zorg voor onze kinderen en de ouders.. Voor mij moet de drempel voor kinderopvang bijvoorbeeld naar omlaag” zegt Joke “Onze lijsttrekker voor de Vlaamse lijst, Bieke Verlinden, heeft reeds bewezen dat dat kan en dat moet nu doorgevoerd worden op Vlaams niveau.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk