Groen trekt met drie kandidaten uit KLM-zone naar kiezer

Hanne Lamberts (Kapelle-op-den-Bos), Leen Van Aken (Londerzeel) en Karine Métens (Meise) komen in juni op voor de Vlaamse verkiezingen. De drie vrouwen delen hun liefde voor de politiek én de regio.

Hanne Lamberts (27), voorzitter van Groen en gemeenteraadslid in Kapelle-op-den-Bos, is vierde opvolger voor het Vlaams Parlement. Als jongere in de politiek onderstreept ze de roep van haar generatie naar meer klimaatactie. “We moeten bouwen aan een eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt en toch de grenzen van de natuur respecteert. Een doordacht klimaatbeleid kan kansen creëren voor landbouw én economie, voor mensen én de natuur.”

Leen Van Aken (59) is schepen in Londerzeel en mag met haar jarenlange ervaring de lijst duwen bij de opvolgers voor het Vlaams Parlement. “Met zachte kracht, maar toch vastberaden, kiezen we met Groen in alle heikele dossiers de kant van de solidariteit. Ook in onze landelijke gemeenten is de samenwerking tussen natuur, landbouw, recreatie en economie belangrijk.”

Karine Métens (55) is ook voorzitter van Groen en gemeenteraadslid in Meise, en komt als 14de opvolger op voor het Vlaams Parlement. Net als Hanne en Leen, zet ze zich in voor een duurzaam beleid voor iedereen. “Een milieuvriendelijk, sociaal en economisch beleid dat iedereen gelijke kansen biedt, dat hebben ondernemingen en mensen nodig”, benadrukt Karine.

Samen willen de drie vrouwen de stem van hun regio en hun generaties ook op Vlaams niveau luider laten klinken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise