Merchtem – Aanstelling architect cultuur- en jeugdsite

Dit punt stond voor de tweede keer op de agenda van de gemeenteraad. Dit leek nochtans al in kannen en kruiken. Drie ontwerpen waren geselecteerd en drie architecten kregen een rondleiding op de site.

Na een maand kwam er een gezamenlijk (!?) bericht van dit trio dat ze de prijs van de niet-winnaars te laag vonden. Deze handeling gaat in tegen de procedure van openbare aanbesteding, maar toch gebeurde het. Op basis van het bestek wordt een winnaar aangeduid en de nummers twee en drie (die uiteraard ook een ontwerp instuurden) krijgen nu elk 7.500 euro in plaats van 5.000 euro. Inhoudelijk verandert er niets maar het project loopt toch een half jaar vertraging op. Bij PRO zagen ze dit alles liever uitgesteld naar de volgende legislatuur. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws