Amazone Tine Magnus blinkt uit in Poolse viersterrencross

Wie Magnus zegt denkt witloof en wie er Tine aan toevoegt staat voor een topper in de paardensport, meer bepaald de eventing. Tine Magnus (32) liet in het Poolse Strzegom recent een uitstekende indruk door de viersterrencross op haar naam te schrijven. Dat gebeurde met haar paard Dia van het Lichterveld Z, één van haar drie paarden.

Eventing, dat is in feite een triatlon voor paarden. Het bestaat uit jumping (op de piste), cross-country (in het veld op snelheid en met hindernissen) en dressuur. Dat alles wordt in één weekend afgewerkt en met hetzelfde paard.

Tine is daarin een topper en schoot de jongste jaren als een komeet omhoog, zelfs een resem breuken kon haar niet afremmen. In 2022 werd ze Belgisch kampioene en vorig jaar een vaste waarde in Team Belgium. Met die nationale ploeg werd de landencompetitie gewonnen en daarbij ook een olympisch ticket.

De Merchtemse staat daarmee op de longlist voor Parijs. Daar zijn er drie startplaatsen en die strijd is nog niet gestreden. “Begin juli valt de beslissing wie mee mag. De concurrentie was sterk in Polen en aan winnen had ik niet meteen gedacht, maar dit is alleszins een stevige opsteker om op deze weg verder te gaan. De Olympische Spelen, dat zou een droom zijn die uitkomt,” aldus Tine.

Topprestaties leveren te paard en ook nog meedraaien op de witloofboerderij, het is mogelijk in Merchtem. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be