Gemeente ondersteunt aanleg geveltuinen: “Meer groen, gezelligheid en stijl voor dorpskernen”

Lokaal bestuur Meise roept inwoners op om deel te nemen aan het vergroenen van de dorpskernen door een geveltuintje aan te leggen. Tijdens de gemeenteraadszitting van maart is het reglement voor geveltuintjes goedgekeurd. Inwoners die interesse hebben om een geveltuintje te creëren, kunnen een aanvraag indienen via een formulier op de website of bij de dienst Leefmilieu. Lokaal bestuur Meise zorgt voor de aankoop en de aanplanting van de planten.

Met als doel de dorpskernen groener, aangenamer en levendiger te maken, kunnen inwoners onder specifieke voorwaarden een geveltuin aanleggen. Een geveltuin is een smalle strook groen langs een gevel die direct grenst aan het voetpad. Het aanleggen van een geveltuintje draagt bij aan het vergroenen van de straat en geeft de omgeving een levendige en vrolijke uitstraling.

Lokaal bestuur Meise geeft alvast het goede voorbeeld door binnenkort geveltuintjes aan te leggen bij twee woningen in de dorpskernen van Meise en Wolvertem. “Geveltuinen zullen de dorpskernen meer groen, meer gezelligheid en stijl geven”, zegt Milieuschepen Jonathan De Valck (N-VA). “Dat is ook de reden waarom de gemeente dit expliciet gaat ondersteunen.”

Een geveltuin aanleggen is heel eenvoudig: je doet een aanvraag bij de dienst Leefmilieu via het webformulier op www.meise.be, via e-mail op leefmilieu@meise.be of telefonisch via 02 892 20 60. Een medewerker van de dienst Leefmilieu contacteert je om samen de mogelijkheden te bekijken. Je kan jouw keuze maken uit een lijst met geschikte planten, waarna een medewerker van de uitvoerende diensten van lokaal bestuur Meise zal zorgen voor de aanplanting. De aanvrager is verantwoordelijk voor het onderhoud van de geveltuin.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise