Babytheek opent deuren: ontleen babyspullen voordelig en duurzaam

De deuren van Babytheek Meise zijn geopend. De bibliotheek voor babyspullen is een initiatief van Huis van het kind Meise en Meise Schenkt. Met dit project zijn kwalitatieve babyspullen toegankelijk voor een breed publiek.

Een baby in aantocht? Dan moet je volgens de vele geboortelijsten heel wat nieuwe spullen aankopen. “Nochtans worden veel babyspullen slechts kort of nooit gebruikt’, vertelt schepen van Gezin Ann Van den Broeck (N-VA). “Jonge ouders kijken aan tegen forse kosten, terwijl uit cijfers van het Agentschap Opgroeien blijkt dat 12,6% van alle kinderen van 0-3 jaar in Vlaanderen opgroeien in armoede. De nieuwe uitleendienst voor babyspullen wil duurzaam babymateriaal toegankelijk maken voor iedereen.”

Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of wil kiezen voor minder spullen: de Babytheek is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Net zoals je naar de bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kan je naar de Babytheek voor babyspullen.

“Het project wil zo bijdragen aan de deeleconomie, want waarom een borstvoedingskussen aankopen als je die binnen enkele maanden toch niet meer nodig hebt?”, klinkt het bij Huis van het Kind Meise. “Lenen is de ideale oplossing. Dat is voordelig voor het klimaat, want er hoeven minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden, en voordelig voor je portemonnee.”

Alle inwoners van Meise kunnen lid worden van de Babytheek. De Babytheek is er voor ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, nieuwkomers, minimalisten en uitprobeerders,… Als lid heb je toegang tot heel wat kwalitatieve babyspullen. Je kan spullen ontlenen voor lange termijn (max. 6 maanden) en korte termijn (max. 3 weken). Babytheek Meise, gelegen in de Godshuisstraat 33 in Wolvertem, zal om de twee weken open zijn: afwisselend op dinsdag en op zaterdag van 10-12u.

“Je zult in Babytheek Meise onthaald worden door een enthousiast team vrijwilligers, waaronder vrijwilligers van Meise Schenkt, die de totstandkoming van dit project met veel zorg en toewijding hebben voorbereid. Dankzij hen zal elke (groot)ouder uit Meise voor een kleine bijdrage gebruik kunnen maken van kwalitatief babygerief”, zegt Sarah Van Riel van De Transformisten vzw die het netwerk van Babytheken ondersteunt. Meer informatie vind je op www.babytheekmeise.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise