Corona: de cijfers naderen de nul in onze regio

Het gaat duidelijk de goede richting uit met de corona cijfers in onze regio. Zowat overal is het aantal besmettingen drastisch gedaald, in de meeste lokaliteiten in onze regio staat het aantal besmettingen van de laatste week op ‘nul’. Uitzondering is Dilbeek waar er de laatste week nog gemiddeld 1,1 besmettingen per dag waren (8 personen in de laatste week).

In Affligem, Denderleeuw, Liedekerke, Roosdaal, Ninove, Galmaarden, Pepingen, Bever, Opwijk, Merchtem en Meise is het aantal besmettingen tot nul gedaald. Ternat, Herne, Lennik en Ternat hadden nog twee besmettingen de laatste week (0,3 per dag). In Grimbergen en Aalst was dat dubbel zoveel. In Asse en Vilvoorde waren er deze week nog 5 nieuwe besmettingen (0,7 per dag).

Het gaat dus de goede kant uit, ook na de versoepeling van de beperkende maatregelen. Het blijft echter belangrijk de (versoepelde) maatregelen te blijven naleven: handen wassen en ontsmetten, afstand houden, mondkapjes dragen, … Vooral in onze contacten met 65-plussers en risicopatiënten is het zaak om alert te blijven en geen geliefden te besmetten.

Topartikels bij Goeiedag.be