Brochure (H)eerlijk Lokaal voor Aalst, Affligem, Asse en Opwijk

Voortaan kunnen inwoners van Aalst, Affligem, Asse en Opwijk met de brochure (H)eerlijk Lokaal een mooi overzicht bij de hand nemen van verkopers van lokaal geteelde en streekproducten. De brochure en website www.heerlijklokaal.be verzamelen hoeveproducenten, imkers, lokale brouwerijen (die brouwen met Belgische hop) en initiatieven die via voedselpakketten korte keten producten aan de man brengen. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke producten je waar kan vinden en wordt bovendien uitgenodigd om op ontdekking te gaan met drie wandel- en fietslussen langs de producenten.

(H)eerlijk Lokaal kwam voor het eerst uit in 2016. Met de heruitgave wordt de informatie geactualiseerd en breidt het aantal producenten uit tot meer dan 60 deelnemende verkooppunten. Ook de wandel- en fietslussen zijn nieuw dit jaar. (H)eerlijk Lokaal zal worden verdeeld onder de leden van Ferm en de abonnees van voedselpakketten uit de regio en zal verkrijgbaar zijn in enkele hoevewinkels, de toeristische diensten en bibliotheken.

Bovendien zal stad Aalst het boekje deze zomer verdelen in de herbruikbare shoppingtassen die worden uitgedeeld op de zaterdagmarkt. (H)eerlijk Lokaal wordt ook in de kijker gezet tijdens de jaarlijkse Erembald-Kravaalhappening die dit jaar in oktober zal doorgaan in en rond het Kravaalbos.

Zomer van de Korte Keten

De verschijning van de brochure was gepland tijdens de Week van de Korte Keten, die dit jaar helaas niet kan plaatsvinden begin juni. Vanwege de COVID-19 maatregelen zullen in plaats daarvan de hele zomer lang acties doorgaan tijdens de Zomer van de Korte Keten van 6 juni tot 30 september.

Topartikels bij Goeiedag.be