Weldra infomarkt over OMA-route in Merchtem

Dat er in Mollem (tussen Sleewagen en het station) terug een stuk van de fietssnelweg van de F221 (OMA-route) in aanleg is, is ook Joris Verspecht (PRO) niet ontgaan. Hij stelde daar op de gemeenteraad in Merchtem van 25 maart een vraag over en wilde ook wel eens weten wat de stand van zaken nu is in Merchtem. Hoe ver staat het met de onderhandelingen met de mensen van wie een stuk grond moet gekocht worden voor de realisatie van de F221?

Schepen van Openbare Werken Steven Elpers (LvB) lichtte dat toe. “Er is vooruitgang geboekt tijdens deze legislatuur en het voorontwerp is klaar ondertussen. Momenteel is er een aanbesteding opgesteld voor het aanduiden van een onderhandelaar. Deze wordt aangesteld door de drie betrokken gemeenten, zijnde Merchtem, Opwijk en Asse.

Alle eigenaars van de betrokken percelen zullen individueel uitgenodigd voor een infomarkt om in gesprek te gaan. De plannen zullen ingekeken kunnen worden. Ook mensen van de provincie Vlaams-Brabant zullen hier aanwezig zijn.”

Merchtem is trekker voor deze infomarkt. Die is niet alleen voor Merchtemnaren, maar ook voor de betrokken mensen uit Opwijk en Asse. De datum is woensdag 29 mei en enkel de juiste locatie in Merchtem moet nog worden bepaald. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be