Natuurwandelaars met stevig zomerprogramma

Wandelgroep Natuurwandelaars, gesticht is 2021, telt nu al een honderdtal leden en die gaan zich deze zomer niet vervelen.

“Natuurwandelaars biedt traditioneel maandelijks een korte (8 à 10 km) en een langere (zowat 20 km) wandeling in groep aan. Alle wandelingen zijn gericht op het beleven van de natuur. Met extra aandacht voor natuurgebieden en bezienswaardigheden,” aldus voorzitter Gilbert Roels. “Daarnaast zijn er deze lente en zomer een aantal extra activiteiten, waaronder twee busreizen.”

Op zondag 21 april staat het westelijk deel van de Groene Wandeling van Leefmilieu Brussel op het programma (20 km). Met de natuurgebieden van o.a. de Vogelzangvallei, het Scheutbos en het Wilderbos

Voor woensdag 1 mei is een dagprogramma in het Hageland en Aarschot gepland. Met een gezamenlijke voormiddagwandeling (8 km) en met in de namiddag keuze tussen een stadsbezoek met gids of een tweede wandeling (9 km)

Op zondag 2 juni verlenen de Natuurwandelaars hun medewerking aan het Feest in het Landschap van Regionaal Landschap Brabantse Kouters in Brussegem. Met een bewegwijzerde Natuurwandeling van 9 km en door het begeleiden van een Erfgoedwandeling van de gemeentelijke heemkring Soetendaelle (7 km).

De eerste busreis is gepland voor zaterdag 8 juni. Dan staan het Heuvelland en de Kemmelberg op het programma. Met een gezamenlijke voormiddagwandeling (9 km) rond werelderfgoed sites van WO I en met een deskundige gids. In de namiddag kan men kiezen tussen een stevige wandeling van 11 km, met natuur en WO I als thema, of een bezoek aan de commandobunker Kemmel, gevolgd door een bezoek aan een wijndomein.

Een tweede busreis is er op zaterdag 3 augustus. Met een wat avontuurlijke dagtocht van 22 km en zowat 500 hoogtemeters tussen Eupen en het Signal de Botrange over etappe 3 van de Venntrilogie, recent uitgeroepen tot beste nieuwe Benelux wandelroute van het jaar. En met een wandelaarsontbijt ter plaatse.

Tenslotte is er op zaterdag 24 augustus een feestelijke kermiswandeling van Dendermonde naar Merchtem (22 km)

Alle info over deze en andere wandelingen is te vinden op de website www.natuurwandelaars.eu of via het email adres natuurwandelaars@telenet.be.

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk