Belinda bouwt griezeltuin speciaal voor Halloween

Wie door de Stationsstraat in Liedekerke rijdt, kan haast niet naast de tuin van Belinda De Milde kijken. Helemaal in het teken van Halloween richtte ze haar huis en tuin in. Heel wat passanten stoppen dan ook eens om een foto te nemen van het tafereel.

Skeletten, spoken, afgehakte handen en ja, zelfs grafzerken sieren dezer dagen de tuin van Belinda De Milde in de Stationsstraat in Liedekerke. En dat heeft uiteraard alles te maken met Halloween dat er eind oktober zit aan te komen. “Ik woon hier nu al een twaalftal jaar en versier sinds dan mijn gevel en tuin in het teken van Halloween”, zegt Belinda.

Ieder jaar komt er wat meer versiering bij zodat haar tuin echt stilaan lijkt op een griezelig kerkhof. Zeker ‘s avonds met de extra verlichting oogt het tafereel bijzonder. “Ik zie het zelf ook zeer graag maar doe het vooral voor de kinderen”, zegt Belinda. “Zij genieten er echt van. Ook de kinderen van de buren vragen regelmatig of ze eens langs mogen komen. En ik merk dat heel wat passanten stoppen om foto’s te nemen of een filmpje te maken.”

Samen met haar dochter Melissa is ze dan ook ieder jaar even bezig om de tuin zo in te richten. “En er kruipt ook wel wat geld in al die versieringen. Maar dat heb ik ervoor over als ik merk hoe blij iedereen hierdoor is. Jammer genoeg passeren er ook soms vandalen die iets stuk maken. Ik hoop dat ik daarvan dit jaar gespaard blijf, zo kan iedereen ervan genieten.”

Belinda is van plan om binnenkort nog een echt Halloweenfeestje te organiseren voor haar eigen (klein)kinderen en de kinderen van de buren. “Dan krijgt iedereen snoepjes zoals dat de traditie is bij Halloween. Ook de kinderen uit de opvang van het Maantje gaan nog eens passeren. Vroeger gingen kinderen de avond van Halloween (dit jaar op dinsdag 31 oktober red.) nog aan elke deur aanbellen voor snoep maar jammer genoeg gebeurt dat de laatste jaren steeds minder. Maar hier blijven ze zeker welkom”, aldus Belinda.

Na Halloween verdwijnt alle versiering voor een jaartje in de kast maar dan gaan Belinda en Melissa aan de slag met kerstbomen en kerstlichtjes om de tuin helemaal onder te dompelen in een kerstsfeer.

Topartikels editie Ninove-Dender