Sauna brandt uit in Thermae Grimbergen: “80 bezoekers uit voorzorg geëvacueerd”

Er heeft donderdagmiddag een brand gewoed in het saunacomplex Thermae Grimbergen langs de Wolvertemsesteenweg in Grimbergen. Niemand raakte gewond maar de vrijstaande sauna van zes op drie meter brandde volledig uit. Tachtig mensen werden uit voorzorg geëvacueerd.

De brand ontstond rond 11.45 uur. “Er zat één koppel binnen in die sauna”, legt uitbater Etienne Van Der Zypen uit. “Zij hadden iets abnormaal geroken en zijn dat meteen komen melden maar toen was er nog geen rookontwikkeling. We waren er dus snel bij. We hebben meteen de brandweer gebeld en die was heel snel ter plaatse. Intussen stond de sauna wel al in lichterlaaie. Als die stormwind daarop inspeelt is dat vuur meteen helemaal in gang.”Er werd een vooralarm afgekondigd vanwege de hulpdiensten want iedereen werd uit voorzorg uit het complex geëvacueerd. Ambulances en MUG kwamen er plaatse. “Het was vrij druk gezien het herfstverlof. Er waren een tachtigtal mensen aanwezig. Zij werden opgevangen.”

De brandweer bleef nog geruime tijd nablussen maar Thermae Grimbergen ging donderdagmiddag wel al terug open na de nodige opkuiswerken.. “Het gaat om een sauna die volledig uit bamboe is gemaakt. We zullen het even met een sauna minder moeten doen maar we gaan die heropbouwen. Dat is het leven hé…”

De oorzaak van de brand zou uiteindelijk ook bij storm Ciarán liggen. “Een deel van het dak is losgerukt door de stormwind en is gedeeltelijk op de warmtebron van de sauna terechtgekomen. Daardoor zou de brand ontstaan zijn”, aldus Van Der Zypen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise