Ontbrekend stuk fietssnelweg bijna klaar: hinder op Ninoofsesteenweg in Dilbeek.

Sinds midden oktober 2023 werkt Wegen en Verkeer op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek. Vanaf 4 maart krijgen de nieuwe fietspaden, de bushalte ‘Schepdaal Spanuit’ en een deel van de rijweg richting Ninove een laatste laag asfalt. De aannemer voert de asfalteringswerken in twee fasen uit. Tijdens de asfalteringswerken aan de rijweg richting Ninove is er twee dagen beperkte hinder met een korte omleiding via de Jan De Trochstraat en de Wijngaardstraat. Alle asfalteringswerken zijn binnen een week afgerond, onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.
Omleiding voor verkeer richting Ninove Om de asfalteringswerken aan de rijweg en de bushalte richting Ninove veilig en vlot te laten verlopen, wordt het verkeer richting Ninove via de Jan de Trochstraat en de Wijngaardstraat omgeleid. Tijdens de asfalteringswerken aan het fietspad worden fietsers naar het andere fietspad aan de overkant geleid of krijgen ze een veilige corridor op de rijweg binnen de werfzone.
Comfortabel fietsen en de bus opstappenSinds midden oktober 2023 werkt Wegen en Verkeer op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek. â€œBeide haltehavens van bushalte ‘Schepdaal Spanuit’ zijn verhoogd aangelegd. De werf liep vertraging op door slechte weersomstandigheden en moeizame grondwerken. De vernieuwing van de fietspaden zelf startte daarom pas vanaf januari 2024. 
Tussen de Jan de Trochstraat en de spoorweg is in beide richtingen het fietspad vernieuwd of is er een volledig nieuw fietspad aangelegd. Parkeerplaatsen richting Ninove zijn omgevormd naar een vrijliggend fietspad. Wegen en Verkeer gaat daardoor ook in tegen sluikstorten in de buurt. In de richting van Brussel is een verhoogd fietspad aangelegd. Op dit stuk is het fietspad smaller, omdat het over een afstand van 150 meter langs een vangrail loopt. Ook de haltehavens van de bushalte ‘Schepdaal Spanuit’ zijn toegankelijker gemaakt met een verhoogd busperron”, aldus de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.
Topartikels editie Ninove-Dender
Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland