Gemeente Liedekerke wordt voor de derde keer Baanbrekende Werkgever

Het Liedekerkse gemeentebestuur mag zich in 2024 voor het derde jaar op rij Baanbrekende Werkgever noemen. De gemeente krijgt het certificaat omwille van een duidelijke visie over flexibel en hybride werken.

De trofee van Baanbrekende Werkgever is een initiatief van de Antwerp Management School, De Lijn en Jobat. Het gemeentebestuur van Liedekerke mag zich in 2024 voor het derde jaar op rij Baanbrekende Werkgever noemen. Hiermee is het bestuur samen met negentien andere werkgevers pionier. En omdat ze de trofee nu al voor een derde keer winnen, slepen ze hiermee een Baanbrekend Kompas in de wacht.

“Samen met andere organisaties legden we een intensief traject af om te leren en groeien als Baanbrekende Werkgever. Als Baanbrekende Werkgever zetten we resoluut in op een mensgericht personeelsbeleid en hebben we een duidelijke visie over flexibel werken en hybride werken”, legt burgemeester Steven Van Linthout (CD&V) uit.

Bij hybride werken zoekt het gemeentebestuur een goede balans tussen werk en privĂ© voor het gemeentepersoneel. “Daarom hebben we geĂŻnvesteerd in technologie en infrastructuur die het mogelijk maken om zowel op kantoor als vanop afstand te werken. Dit stelt onze medewerkers in staat hun werkzaamheden efficiĂ«nt uit te voeren, waar ze zich ook bevinden”, zegt de burgemeester.

“Flexibele uurroosters zijn een andere pijler van ons progressieve werkgeversbeleid. Zo bieden we onze medewerkers de mogelijkheid om hun uurroosters aan te passen aan hun persoonlijke situatie. Of het nu gaat om ouderschap, zorgverantwoordelijkheden of andere verplichtingen, we streven ernaar om een werkomgeving te creĂ«ren die flexibiliteit en evenwicht mogelijk maakt.

Het gemeentepersoneel van Liedekerke kan ook gebruik maken van fietsleasing als duurzaam alternatief voor woon-werkverkeer. “Door het stimuleren van fietsgebruik willen we niet alleen bijdragen aan een gezondere levensstijl, maar ook aan een verminderde CO2-uitstoot en een beter milieu.” besluit burgemeester Steven Van Linthout.

Topartikels editie Ninove-Dender