Wies Borre maakt trilogie rond

Wies Borre, alias de Liedekerkenaar Aloïs Van den Borre (64), stelde vrijdag in de bibliotheek van Liedekerke zijn derde roman voor.

‘Gruwel van de Nacht’ is de derde en laatste thriller die hij schreef rond de hoofdfiguur Jo Middleton.

De voorstelling werd opgevrolijkt door Borre’s vriend en Ninoofse stadsdichter Willie Verhegghe plus een toneeltje door Motoen-acteur Chris Lockefeer, gebaseerd op het op de proloog van het boek.

In ‘Gruwel van de Nacht’ wordt kasteelheer Jo Middleton gedwongen te overleven in de hel van de nacht, want malafide mensen uit zijn omgeving hebben het op zijn leven gemunt en ruiken geld.

Het boek is de opvolger van ‘Dood van een koningin’ en ‘Tijd om te sterven’. Samen vormen ze een trilogie van 1.250 bladzijden over dezelfde hoofdfiguur, al staan de verhalen in de drie boeken los van elkaar.

Intussen werkt Borre aan een eerste psychologische roman, een wending die niet echt hoeft te verrassen want de auteur was beroepshalve psychiatrisch verpleegkundige en gedragstherapeut en was ook vijftien jaar hoofdverpleegkundige in het centrum voor alcohologie en toxicomanie in het Brugmannziekenhuis in Brussel.

Die nieuwe roman komt er wellicht in 2014 aan.

‘Gruwel van de Nacht’ kost 19.95 euro en is in elke boekhandel te bestellen (ISBN 978-94-6203-485-3) ofwel via http://shop.boekenbent.com/

BANNER LIEDEKERKE