Vijftien jaar na eerste passage staat metalband Sanity’s Rage komende zomer opnieuw op Alcatraz

De metalband Sanity’s Rage mag op zondag 11 augustus spelen op Alcatraz Open Air, het tweede grootste metalfestival van het land. De band met muzikanten uit onze regio staat voor een druk jaar met tal van optredens en de release van een nieuwe plaat.

Sanity’s Rage draait al sinds 2002 mee in de metalscène. Kenny Claes (gitaar) en Kristof Meert (drums), beiden Assenaren, begonnen met het schrijven van enkele nummers en gingen aansluitend op zoek naar andere muzikanten. Tim De Bruyne, oorspronkelijk uit Dilbeek, maar sinds 2010 woonachtig in Asse, kwam erbij op gitaar en de band werd vervolledigd met Kenny Molly (zang, Roosdaal) en Jesse Vanden Bossche (bas, Pepingen) en later Tim De Bisschop (bas, Ternat)

“In 2006 namen we een eerste EP, getiteld ‘The Rage Of One’ op, die enthousiast onthaald werd door internationale pers en uiteindelijk door Rock It Up Records verspreid werd in Europa”, vertelt Tim De Bruyne. In navolging van deze EP kwam Sanity’s Rage in 2009 voor het eerst terecht op Alcatraz Metal Fest. In 2012 namen ze ‘You Are What You Swallow’ op, een eerste full cd, weliswaar in een andere bezetting. Dit album leidde tot optredens in vele clubs en festivals in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

In 2015 werd de band on hold gezet na een zware hersenbloeding bij de vrouw van de zanger. Uiteindelijk gingen de muzikanten hun eigen weg en lag Sanity’s Rage helemaal stil tot 2020. Het waren de originele leden, Kenny, Kenny, Kristof, Tim en Tim die de band opnieuw hebben opgestart, al loste Sam Stoelzaet Kristof ondertussen wel af op het drumzitje. De band bracht vorig jaar drie nieuwe singles uit en schrijft momenteel volop aan een nieuw album dat dit najaar zal verschijnen. 

“We staan voor een afwisseling van catchy melodieën, snoeiharde gitaren en drums, rauwe energie, veel emotie en erg diepgaande teksten. We omschrijven onszelf als ‘anger fueled technical thrash metal’ en spelen enkel eigen nummers”, zegt gitarist Tim De Bruyne. “Dat we nu opnieuw op Alcatraz mogen staan, vijftien jaar na de eerste keer, is toch weer een droom die uitkomt. De zomer van 2024 ziet er veelbelovend uit, met een eerste, nog aan te kondigen festival in juni en na onze passage op Alcatraz, later in de maand augustus, trekken we overigens opnieuw naar het Verenigd Koninkrijk. In november 2023 tekenden we bij Frontrow Events & Bookings waardoor we nu ook zelf niet meer naar optredens moeten zoeken.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk