Bijna ganse B-ploeg zwaait af bij Basketbalclub Opwijk

Basketbalclub Opwijk is een erg bloeiende vereniging met een geweldige jeugdwerking. “We tellen momenteel 243 jongeren in onze club en moesten we over meer speelruimte (accommodatie) beschikken dan zouden er allicht nog meer zijn. Vergeet niet dat we in de ruime regio de tweede grootste club zijn qua spelers,” aldus Christophe De Vis, sportief verantwoordelijke bij de club.

In de laatste thuismatch van het seizoen, die overigens met 59-38 werd gewonnen, werd bijna de ganse de B-ploeg uitgewuifd. Die ‘oudere garde’, die al jaren samenspeelt, gaat met basketpensioen. Let wel, die mannen sleepten dit seizoen nog de promotie naar 2de provinciale uit de brand en kunnen ook nog kampioen spelen.

Die routiniers worden nu opgevolgd door jong geweld. “We krijgen daarmee een jeugdige ploeg in 2de  provinciale. Die mannen kunnen op termijn de overstap maken naar de A-ploeg want we willen onze eigen jongeren zoveel mogelijk kansen bieden,” vertelt De Vis.

De mannen die stoppen zijn: Lander De Bruyne, Jasper en Jonas De Medts, Steven Palstermans, Kevin Van Campenhout, Michiel Van Den Block, Jan Van Den Broeck, Tim Van Mulders, Wout Verdoodt, Jonas en Tristan Vermeir. Bram Wynants en Dries Van Der Straeten schuiven door naar de A-ploeg. Nog mee op de foto staan: coach Tim Moerenhout, stichter en ex-coach Rudy Van Elverdinge, ploegafgevaardigde Simon De Bruyn en assistent-coach Steven Palstermans. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk