Kaatsers Herleving Brussegem gaan hard

Wat een metamorfose in vergelijking met vorig seizoen en niet alleen dat want wie had durven voorspellen dat de Brussegemse kaatsers aan de competitie zouden beginnen met een 6 op 9? Op de openingsdag werd al meteen gewonnen bij het sterke Oeudeghien met 7-13.

Doordat die zesde man nog altijd niet gevonden is moest coach Luc Bellemans al meteen aan de bak door de afwezigheid van Kenneth De Saedelaere. Geen enkel probleem want niet alleen Bellemans, maar het ganse team leverde een geweldige prestatie! Een dag later moest Grimminge, gedegradeerd uit N1 en met een identieke ploeg, er na een spannende en hoogstaande partij aan geloven met 13-9. Op de derde speeldag was Sirault de klos van het Brussegemse geweld (13-8). Door die resultaten staat Herleving momenteel tweede in de stand in Nationale 2.

Waar zit nu dat grote verschil tegenover vorig seizoen? De twee jonge Waalse spelers die er toen waren bleken geen meerwaarde en stonden er meestal bij als ijskonijnen. Er zat veel te weinig schwung in het team. Met de twee Oost-Vlamingen, Noah Keymolen en Arno Van Lierde (beiden ex-Ninove Terjoden), wordt uit een ander vaatje getapt.

Zowel van aan de koord als op kleinmidden worden er regelmatig ballen overgejast en dat werkt aanstekelijk op de anderen. Elias Van Kerckhove begint zijn draai te vinden als grootmidden en bij achterman Louis Sauvage moet er momenteel ook niet meer geleverd worden. Ook in het opslagvlak staan de Brussegemnaren een stuk sterker.

De spelers vuren mekaar voortdurend aan en die sturm und drang vertaalt zich ook in de resultaten. De supporters staan er met grote ogen naar te kijken. Plots kan alles, maar we behoeden ons voor te veel wierook want een blessure of een periode van mindere vorm kan snel voor een ommekeer zorgen.

Zondag 5 mei speelt Herleving opnieuw een Vlaamse derby, nu tegen het pas gepromoveerde Herdersem. Dat wordt meteen ook de Memorial Victor Van Hove. Die hulde aan de drijvende kracht achter het kaatsen in Brussegem gebeurt voor aanvang van de wedstrijd. Op 12 mei speelt HB alweer een Vlaamse topper, thuis tegen Galmaarden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk