Complete renovatie moet Huis van het Kind nog toegankelijker maken voor alle gezinnen

Het Huis van het Kind, gelegen in het Sociaal Huis in Asse, heeft een complete renovatie gekregen. Onder meer de speelhoek en de ruilwinkel werden opgefrist, waardoor het nu nog meer een uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Ben je (aanstaande) ouder, grootouder of werk je op een professionele manier met kinderen, dan kan je in het Huis van het Kind terecht voor vragen en ondersteuning. Omdat niet iedereen door heeft dat de deuren van het Huis van het Kind open staan voor iedereen, wil het team in Asse hun werking nog beter bekend maken bij het grote publiek. En hoe kan dat beter door de locatie in het Sociaal Huis waar ze gevestigd zijn, eens compleet onder handen te nemen?

“Het Huis van het Kind fungeert als een centrale ontmoetingsplaats voor (aanstaande) ouders, grootouders en professionals die vragen over opvoeding en opgroeien hebben. De recente vernieuwingen hebben het pand getransformeerd tot een warme en gastvrije omgeving waar kinderen en gezinnen zich thuis voelen”, zegt Katleen Meersseman (N-VA), schepen van Sociale Zaken.

Zo werden de vloer, verlichting en meubilair compleet gerenoveerd. De speelhoek kreeg nieuwe, duurzame spelelementen en spelimpulsen en de ruilwinkel werd opgefrist. Wie het Sociaal Huis van Asse in de Gasthuisstraat binnen stapt, vindt er op het gelijkvloers het gezinsloket waar bezoekers terecht kunnen voor een breed scala aan vragen en ondersteuning. Dit kan variëren van hulp bij inschrijvingen voor de kinderopvang of de school tot het zoeken naar geschikte hobby’s en het verkrijgen van informatie over opvoeding.

Aan het loket kan je ook een afspraak maken voor een opvoedingsbabbel. Het Huis van het Kind organiseert ook regelmatig vormingsavonden over verschillende onderwerpen. En in de ruilwinkel kunnen bezoekers speelgoed, kleding en andere materialen ruilen voor andere items. De speelruimte zorgt er dan weer voor dat ouders hun kinderen tijdens de openingsuren kunnen meenemen. Hier kunnen zij andere ouders ontmoeten, rustig borstvoeding geven of gewoon samen met hun kinderen spelen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk