Basisschool Prinsenhof in de ban van boeken

In de week van 21 tot 25 november staat in vrije basisschool Prinsenhof in Grimbergen alles in het teken van boeken. Die week zullen de leerlingen niet alleen zelf veel lezen, maar ook ouders en (groot)ouders komen voorlezen in de klas.

De hele week is er ook een ‘masked reader’ wedstrijd waar er filmpjes zijn gemaakt van meesters en juffen die gemaskerd een boek voorlezen. De leerlingen zoeken dan uit wie er schuil gaat achter de maskers. Voor elke graad staat er ook een bepaald boek in de kijker waar er de hele week wordt rond gewerkt. En als klap op de vuurpijl komt er ook een jeugdauteur op bezoek.

Op deze manier neemt de school deel aan het project ‘voorleesweek, lezen met je oren’. “Met dit project willen we als school het belang en vooral het plezier van voorlezen in de kijker zetten”, zegt directeur Benjamin Rombaut. “We willen op deze manier ook graag inzetten op leesbevordering en begrijpend lezen. Jaarlijks investeert de school ook fors in het uitbreiden van haar jeugdbibliotheek.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise