Petra situeert thriller ‘De Patiënt’ opnieuw in Vilvoordse setting: “Fijn om locaties te verwerken waar ik zelf graag vertoef”

De Vilvoordse auteur Petra Kerckhove (46), alias Petra Spark, heeft met ‘De Patiënt’ een nieuwe thriller afgeleverd. Het spannende verhaal speelt zich opnieuw grotendeels af in de Zennestad waarbij ook een aantal gekende Vilvoordse locaties in de kijker worden gezet.

Petra Spark is niet aan haar proefstuk toe: ‘De Patiënt’ is al het vijfde boek van de mama van twee zonen, die in het dagelijks leven werkt voor Amerikaans bedrijf Amgen. Na haar uren laat ze echter – met succes – de schrijfmicrobe in haar los.

In ‘De Patiënt’ treedt commissaris Peggy Vermoes (die we kennen uit het vorige boek ‘Astarte’, red.) terug op het voorplan. Het gaat echter niet zo goed met haar want intussen lijdt ze aan de spierziekte ALS, is ze aan een rolstoel gekluisterd en overgeleverd aan de zorgen van Vincent, haar verpleger. Ze is echter op de hoogte van een duister geheim uit zijn verleden waarmee ze hem chanteert en hij slachtoffer wordt van haar duistere plannen.

“’De Patiënt’ is een psychologische thriller waarin de vraag: ‘Wie zit hier werkelijk achter en waarom?’ centraal staat”, vat Petra samen. Ze woont zelf in Vilvoorde en dat komt ook tot uiting in het boek dat zich opnieuw grotendeels in de Zennestad afspeelt. “Ik vind het fijn om locaties waar ik zelf graag vertoef te verwerken in het verhaal. Zo brengt het hoofdpersonage van mijn verhaal heel wat tijd door in de koffiebar Stoom. Hij is ook lid van de Vilvoordse schuttersvereniging Arkebuzze – net als ik – waar hij zich volledig laat gaan op de schietstand, net als ik (lacht). De oude Parmentierloods aan het kanaal heeft dan weer altijd tot mijn verbeelding gesproken. Ik vond het de ideale locatie voor een spannende scène waarbij het leven van Vincent Roels – het hoofdpersonage – wordt bedreigd.”

Ook Domein Drie Fonteinen wordt weer in beeld gebracht. “In dat park dwaalt een zwerver rond die zichzelf Jezus noemt. Dat personage is 100% gebaseerd op een bestaande persoon die ik nooit heb gesproken en al meer dan 30 jaar niet meer heb gezien. De man dwaalde in mijn jeugdjaren rond in Sint-Pieters-Leeuw en Anderlecht, verkleed als een soort Sinterklaas, mantel en staf incluis. Op zijn mijter had hij geschreven: ‘Ik ben Jezus’. Of hoe inspiratie je plots terugbrengt naar je jeugdjaren (lacht).

Via deze link vind je een leuk filmpje waarin Petra vertelt over het verhaal, de inspiratie, gruwelijke scènes en haar ambitie om zelf rechercheur te worden.

‘De Patiënt’ is overal verkrijgbaar, ook als e-book.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise