Kring Oud Soldaten Merchtem trok naar Poperinge

KOS Merchtem trok naar de Westhoek, meer bepaald de regio Poperinge. Op zo’n ontdekkingsreis wordt niet alleen aan de innerlijke mens gedacht, maar worden telkens een paar interessante plekken met oorlogsherinneringen verkend.

In de voormiddag werd Poperinge aangedaan, waar een bezoek werd gebracht aan Talbot House en de executieplaats.

In de regio krioelt het van oorlogskerkhoven. Een deskundige gids zorgde de ganse namiddag voor de nodige uitleg, ook bij het langs rijden van Hill 62 en Hill 60. Vooral het Museum Hooge Crater in Ieper is een aanrader voor wie een bezoek brengt aan Flanders Fields. Dit privé-museum, met prima gidsen, herbergt levensgrote reconstructies van oorlogstaferelen van WO I, alsook een uitgebreide collectie wapens, uitrustingen en nog zo veel meer.

Daar werd ook de traditionele groepsfoto genomen. Dat is altijd een hilarisch moment omdat de groep bijna nooit compleet geraakt. Toen de laatste uit het museum kwam zaten de eersten al terug op de bus! Daarna werd ook nog een bezoek gebracht aan de begraafplaats Lijssenthoek, een van de zovele Commonwealth War Graves, waar niet alleen Britse maar ook andere nationaliteiten begraven liggen. Die kerkhoven liggen er altijd piekfijn bij, maar de enorme hoeveelheid witte grafstenen stemt toch altijd even tot nadenken! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk