Café Moesj in Meerbeke viert zilveren jubileum

Hans Michiels, alias Moesj, uitbater van het gelijknamig café, startte zijn zaak op maandag 16 december 1988.De Meerbeekse cafébaas trakteert daarom maandag zijn klanten op een drankje. Op zaterdag 21 december volgt dan nog een groot privéfeest in de Osta Kantine voor iedereen die café Moesj een warm hart toedraagt. De inkom is gratis.

‚ÄėToen ik begon waren een tapkraan, een toog, tafels en stoelen voldoende om de zaak draaiende te houden‚Äô, vertelt Hans.¬†‚ÄėMet maximum 10 biersoorten kon je toen iedereen tevreden stellen. Nu heb ik er ongeveer 30 in huis waarvan verwacht wordt dat ze in de beste omstandigheden geschonken worden.’

‘In de loop der jaren heb ik ook geprobeerd om regelmatig initiatieven te nemen om mijn zaak levendig te houden. Zo maak ik elke maand werk van het bier van de maand dat geschonken wordt van ‚Äôt vat en dat ook verkrijgbaar is in kleiner volume.‚Äô

Wanneer Hans van Diane van Moesj terugblikt, houdt hij zeer goede herinneringen over aan de Meerbeekse prinsverkiezingen en natuurlijk de aankomst van de Ronde van Vlaanderen.

In de toekomst is de nu 50-jarige caf√©baas niet echt van plan om het over een andere boeg te gooien. Ongeveer 70 procent van zijn cli√ęnteel bestaat uit mensen van Meerbeke en Hans wil die klanten blijven verwennen.

Daarbovenop biedt hij ook onderdak aan de Meerbeekse carnavalsvereniging ‚ÄėDe Moesjkes‚Äô, aan biljartclub Moesj en F.C.B.-Friends, supportersclub van Club Brugge.

BANNER NINOVE

Topartikels editie Ninove-Dender