Gezochte man onderschept in Ternat

Op dinsdag 1 februari heeft een bestuurder van een voertuig zich willen onttrekken aan een verkeerscontrole op de Bellestraat in Affligem en de vlucht genomen via de E40 in de richting van Ternat. Tijdens de achtervolging veroorzaakte de bestuurder een aanrijding op de E40 en pleegde nadien vluchtmisdrijf.

De persoon kon door verschillende interventieploegen van de politiezone TARL gestopt worden op de Essenestraat in Ternat. Het (toegetakelde) voertuig van de persoon alsook een grote som cash geld werden in beslag genomen. De bestuurder verzette zich met geweld tegen zijn arrestatie en werd onder dwang meegenomen naar het hoofdcommissariaat te Liedekerke.

Onderweg bracht de gearresteerde schade toe aan het politievoertuig. Omwille van de inbreuken op de verkeersreglementering werd het rijbewijs van de persoon meteen ingetrokken voor 15 dagen.

Na identificatie bleek de persoon gezocht te worden in het kader van een gerechtelijk dossier van de federale politie die hem op het hoofdcommissariaat te Liedekerke hebben ondervraagd. Het parket Halle-Vilvoorde besliste om de persoon te dagvaarden voor de correctionele rechtbank te Brussel.

 

Topartikels bij Goeiedag.be