Drijpikkelstraat afgesloten voor aanleg vrijliggende fietspaden

De Drijpikkelstraat in Meise zal afgesloten worden voor alle verkeer vanaf maandag 29 april tot 15 november. Dat gebeurt omwille van de aanleg van vrijliggende enkelrichtingsfietspaden tussen Imde en Slozen.

De fietspaden worden geplaatst achter de bestaande grachten, waarbij er een veiligheidsstrook tussen de fietspaden en de gracht komt. Fase per fase wordt geëvalueerd of er eventuele doorgang voor het verkeer mogelijk is. De Barbierstraat blijft toegankelijk, maar doorgang naar Londerzeel zal niet mogelijk zijn via Imde.

De Lijn zal tijdens de eerste fase de halte in de Barbierstraat niet bedienen. Gebruikers van het openbaar vervoer kunnen de haltes Wolvertem-Meusegem en Wolvertem-Slozen gebruiken. Er komt een omleiding langsheen de Driesstraat, Veilinglaan, Rossemdorp, Slozenstraat en Temsesteenweg. Doorgaand verkeer vanuit Londerzeel wordt omgeleid via de A12. De kostprijs van de werken bedraagt 1.986.212 euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise