Subsidies voor 25 artistieke schoolprojecten

Het kabinet van minister van onderwijs Hilde Crevits heeft zo’n 340.000 euro veil voor creatieve projecten in Vlaamse scholen. In heel Vlaanderen gaat het om 183 scholen. 25 daarvan uit Vlaams-Brabant. Die strijken in het totaal bijna 50.000 euro op voor hun projecten om jongeren te leren kennis maken met kunst en cultuur. “Deze projecten stimuleren de brede ontwikkeling van elke leerling en laten toe dat elke jongere, ongeacht de thuissituatie of sociaaleconomische achtergrond kan genieten van cultuur,” meent mevrouw Crevits.

“Van februari tot juni krijgen 25 Vlaams-Brabantse scholen de kans om hun culturele vleugels uit te slaan. Hiervoor maak ik bijna 50.000 euro voor vrij. Professionals, leraren en leerlingen creëren met deze middelen wervende tentoonstellingen, muurschilderingen, verhalen, muziekevenementen enz. Dankzij het project Dynamo komen duizenden jongeren in contact met de rijke culturele wereld. Ook die jongeren die cultuur thuis niet met de paplepel meekrijgen. Onderwijs en cultuur vinden elkaar hier blindelings met een open blik op de samenleving.”

In onze Goeiedag regio gaat het om scholen in Asse, Dilbeek, Lennik en Vilvoorde. De gemeentelijke basisschool De Springplank in Krokegem (Asse) krijgt 2000 euro voor hun ‘Project Munt’. Het Regina Caelilyceum EG in Dilbeek krijgt eenzelfde bedrag voor hun project ‘Puin van Eden Taalteam RC’. 1800 euro is er voor ‘Wat is Kunst? Promenade Aartistique’ van de GO! Middenschool in Lennik.

In Vilvoorde zijn er twee scholen die hun creatief project ondersteund zien: Go! Technische Atheneum Campus De Brug krijgt 1745 euro voor zijn ‘Afrikastoet’ en de Gemeentelijke Basisschool De Doening krijgt 1407 euro voor hun Audiovisueel Klasproject Animatiefilm’.

Topartikels bij Goeiedag.be