Ilse Uyttersprot, oud-burgemeester van Aalst, vermoord

In een appartement in de Meuleschettestraat werd het lichaam van Ilse Uyttersprot (53) terug gevonden. De oud-burgemeester en huidig schepen werd met geweld om het leven gebracht. De dader zou zich bij de politie aangegeven hebben. Het zou gaan om haar vriend Jurgen D.

Het was huidig burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) die het droevige nieuws meldde. Ilse Uyttersprot zetelde als schepen voor CD&V maar was burgemeester van Aalst en parlementslid.

Ilse Uyttersprot zou zijn vermoord door een man waarmee ze al enige tijd een relatie had. De moord zou dus in de relationele sfeer hebben plaats gevonden. Over de exacte omstandigheden van deze tragische gebeurtenis bestaat nog geen duidelijkheid.

Ilse Uyttersprot is moeder van twee kinderen. Ondertussen is een stroom van blijken van medeleven op gang gekomen. Naast burgemeester D’Haese heeft ook minister Wouter Beke (CD&V) zijn medeleven betuigd. Andere prominente CD&V’ers zijn hem daarin gevolgd.

Ilste Uytersprot was burgemeester van Aalst van 2007 tot 2012. Na de verkiezingen in dat jaar werd ze schepen. Van 2007 tot 2010 zetelde ze in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Topartikels bij Goeiedag.be