Herstellingswerken aan jaagpad op Oostvaardijk

Het jaagpad aan de Oostvaartdijk in Grimbergen is momenteel in slechte staat. Daarom investeert de Vlaamse waterweg in een nieuw wegdek over meer dan een kilometer. Dit zal extra rijcomfort bieden aan de fietsers en voetgangers. Alleen moet dan nog het sluipverkeer geweerd worden.

“Het wegdek ter hoogte van het Jaagpad aan de Oostvaartdijk is aan hernieuwing toe. Dit jaagpad wordt veelvuldig gebruikt voor fietsers en wandelaars. Daarom zijn we blij dat de Vlaamse Waterweg investeert in een heraanleg”, aldus schepen van mobiliteit, Philip Roosen (N-VA).

Tussen de Kluisweg en de Gerselaerendries zal het bestaande asfalt worden afgeschraapt en vervangen worden door een nieuwe laag. De werken starten op 4 augustus en zullen 60 dagen duren. Tijdens de werken is er geen verkeer op het jaagpad mogelijk. Ondertussen kan het jaangpad aan de andere kant van het kanaal gebruikt worden. De gebruikers zullen tegen ten laatste einde oktober kunnen beschikken over een nieuw jaagpad.

“In principe is het jaagpad enkel te gebruiken voor lokale bewoners en voor fietsers en wandelaars. Maar we merken toch heel veel sluipverkeer op dit jaagpad hetgeen de veiligheid van de fietsers en voetgangers in het gedrang brengt”, aldus schepen Roosen. “We willen als gemeente terug een tractorsluis plaatsen zodat het sluipverkeer onmogelijk wordt gemaakt. We wachten echter nog op een uitspraak in een juridisch dossier waarbij een boer, die een van de gronden aan het jaagpad gebruikt, klacht heeft ingediend tegen het plaatsen van een sluis. Dit dossier sleept al een hele tijd aan, maar we willen vooruit en de situatie op het jaagpad zo snel als mogelijk terug veilig maken. De hernieuwingswerken bieden nu een nieuwe gelegenheid om een oplossing te vinden en bijvoorbeeld een slimme paal te plaatsen zodat de landbouwers hun gronden kunnen bereiken, maar dat alle sluipverkeer toch geweerd wordt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise