Elly en Patrick gaan naar Hollywood

Elly (10) en Patrick (8) Pandelescu zijn de kinderen van George en Oana Pandulescu uit de August De Boeckstraat in Merchtem. Hun ouders zijn Roemenen maar Patrick en Elly zijn in België geboren. Zij werden gedoopt in de kerk van Merchtem en lopen school in Ter Dreef. Bovendien zijn Elly en Patrick heel artistiek: zijn zingen, dansen, musiceren, acteren, … noem maar op en Elly en Patrick zijn er heel bedreven in.

Zingen doen ze o.m. in het jongerenkoor ’t Jong Lawaai. Elly zingt ook bij de Wamblientjes van Johan Waegeman. Acteren doen ze o.m. in publiciteitsspots (heel recent nog in de spot voor Goed Gevoel) en in het toneel. Elly doet ballet en studeert notenleer en piano. Patrick tennist, speelt basket, doet aan breakdance en is drummer in spe. Binnenkort kan je Ellyç nog aan het werk zien in K3 Rollerdisco.

Zoveel talent kon niet onopgemerkt blijven: ze kregen een uitnodiging om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap voor Podiumkunsten in … Hollywood. Maar door de coronacrisis moet deze droom voorlopig uitgesteld worden. Er komt een online event in de plaats. Daarvoor moesten Elly en Patrick foto’s laten maken in de nationale klederdracht van België. Paniek: bestaat er zoiets als de nationale klederdracht in België? Ons enige nationaal symbool (Manneken Pis) draagt geen kleren!

Hoe verder je gaat zoeken, hoe dichter de oplossing te vinden is. Een telefoontje volstond om Roger en Jeanine Daelemans naar het lokaal van de Merchtemse Steltenlopers te laten fietsen. Elly en Patrick werden in het kostuum van onze Merchtemse trots gehesen, ze mochten de kleinste stelten uitproberen en … laat de lenzen dan maar klikken.

Een mooie promotie voor Elly en Patrick, voor onze Steltenlopers, voor Merchtem en voor ons land. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de Hollywooddroom van Elly en Patrick.

Topartikels bij Goeiedag.be