Herstellingswerken aan Assesteenweg in Ternat

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan het wegdek op de Assesteenweg (N285), tussen het kruispunt met de Statiestraat en het kruispunt met de Ternatstraat en de Lombeekweg. De verzakkingen worden hersteld en een nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht.

De herstellingswerken worden uitgevoerd op 27 en 28 mei. Toch is het mogelijk dat de planning van de werken kan veranderen. Door de coronamaatregelen is het niet steeds mogelijk om materiaal te verkrijgen bij de centrale. Wanneer de coronamaatregelen nog gelden en de verkeersintensiteiten nog lager zijn dan in normale omstandigheden, vinden de werken overdag plaats. Als de maatregelen opgeheven zijn, worden de werken ‘s avonds en ‘s nachts uitgevoerd tussen 20 uur en 6 uur.

De Assesteenweg blijft steeds bereikbaar in de rijrichting van Edingen. Zo kan de spoorwegovergang normaal functioneren. Het is mogelijk dat de spoorwegovergang voor korte duur versperd is door de manoeuvres van werfmachines. Het reguliere verkeer moet de overweg steeds vrij laten.

Verkeer in de richting van Asse wordt omgeleid via de Terlindestraat, de Sterrelaan om vervolgens via de Statiestraat opnieuw in te voegen op de N285. Aansluitende straten, dit zijn de Peter Benoitstraat, de Lombeekweg en de Ternatstraat, worden tijdens deze werken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De aansluitende straten worden omgeleid via de Statiestraat en de Neerveldlaan of via Kapelleveld en de Kerkstraat.

Topartikels bij Goeiedag.be