Vrijdag weer markt in Opwijk

We hebben er lang moeten opwachten maar door de afbouwstrategie van de federale overheid mogen er vanaf 18 mei 2020 én onder bepaalde voorwaarden opnieuw openbare markten plaatsvinden. Opwijk verwelkomt zijn marktkramers opnieuw op vrijdag 22 mei 2020 van 8 tot 13 uur.

Omdat het aantal vaste marktkramen niet groter is dan 50, wordt er ook niemand geweigerd. Het parcours wordt wel aangepast. Door de coronamaatregelen wordt de markt anders georganiseerd. De markt is enkel te betreden en te verlaten via 4 toegangen: Marktstraat – Fabriekstraat /  Marktstraat – Kerkstraat / Kerkstraat – Singel / Schoolstraat – Singel.

Bij het betreden van de markt en bij het naar huis gaan is handen ontsmetten een voorwaarde. Het gemeentebestuur voorziet handgels aan elke toegang. Ook de marktkramers stellen handgel ter beschikking en dragen mondmaskers. Bezoekers worden sterk aangeraden om gezichtsbescherming (mondmasker, sjaal, bandana,…) te dragen.

Bezoekers volgen het eenrichtingsverkeer op de markt. Te allen tijde worden de social distance regels gerespecteerd. Bezoekers houden 1.5m afstand, zowel in de wandelzone als in de winkelzone. Het is niet toegelaten om met de fiets op de markt komen. Fietsen worden best aan de kant gezet voor men de markt betreedt.

Eten en drinken kunnen niet op de markt worden geconsumeerd. Er worden geen etenswaren of dranken in de vorm van proeverijen aan de klanten aangeboden. Gerechten meenemen kan uiteraard wel.

Er wordt individueel gewinkeld. Een uitzondering wordt gemaakt voor een volwassene met minderjarigen die onder hetzelfde dak wonen of die een persoon met nood aan begeleiding vergezelt.

Er wordt niet meer tijd genomen dan noodzakelijk en gebruikelijk om boodschappen te doen. Het gemeentebestuur kan de markt tijdelijk afsluiten wanneer er volgens het telsysteem te veel volk aanwezig is op het parcours. Het principe van één uit, één in, wordt dan gevolgd. Er is politietoezicht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk