Brandweer moet jongen uit kanaal redden

Groot alarm woensdagavond in Grimbergen. Een vijftal jongeren, die blijkbaar nu al nood hadden aan afkoeling, waren vlakbij de Verbrande Brug in het Zeekanaal Brussel-Schelde aan het zwemmen – wat sowieso verboden is – toen één van hen rond 20 uur plots in de problemen kwam.

Brandweer, politie, ziekenwagen en MUG kwamen massaal ter plekke. Het duikersteam van brandweerpost Vilvoorde kon hem tijdig uit het water halen. Het slachtoffer was onderkoeld maar heeft zijn hachelijk avontuur overleefd.

Buurtbewoners waren nog voor de aankomst van de brandweer ter hulp geschoten. “We wonen aan de overkant en hadden al gezien dat ze in het water zaten. Opeens hoorden we hen roepen en was er duidelijk paniek”, vertellen Axel en zijn dochter Karlijn. “We zijn met een stevig touw nog tot daar gelopen maar het lukte niet om hem op die manier omhoog te trekken en veilig op de kade te krijgen. Hij zat intussen ook al drie kwartier in het water en dat is nu nog steeds erg koud. Hij had eenvoudigweg de kracht niet meer. Gelukkig kwam de brandweer op dat moment. We zijn enorm opgelucht dat zij hem nog tijdig uit het water hebben kunnen halen. Het lijkt gelukkig allemaal nog redelijk mee te vallen want dit had zeer slecht kunnen aflopen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise