Voetbaloverzicht : Eerste zeges Schepdaal A en SK Oetingen

HO Wolvertem Merchtem heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. Het versloeg Zelzate met 3-1 en stijgt in de stand naar de achtste plaats. De bezoekers gingen het best van start en kwamen al snel 0-1 voor. Wauthy maakte op het kwartier gelijk. In de tweede helft bracht Laerenbergh de thuisploeg 2-1 voor en tien minuten voor tijd legde Houman vanop de stip de 3-1 eindstand vast. Prima opsteker voor HOWM met het oog op de moeilijke uitwedstrijd van volgende week naar Lebbeke. Pepingen-Halle A leed op het veld van Wetteren een 2-0 nederlaag en telt na drie wedstrijden één punt.

Vier koplopers tweede provinciale B

In tweede provinciale B wonnen ook Schepdaal en SK Oetingen voor de eerste maal. SK Oetingen versloeg zaterdagavond Beersel-Drogenbos A met 0-1 dankzij een doelpunt van Camara. Schepdaal won verrassend genoeg met 0-3 op het veld van het ongeslagen Asse-Zellik A. Ook Wambeek A, BOKA United A en KFC Strombeek zijn hun maximum kwijt. Wambeek A kwam op bezoek bij SK Leeuw 0-1 voor via Tim De Bel. Verlodt bezorgde halfweg de tweede helft de thuisploeg een punt. In zowel Ternat A – BOKA United A als Kester-Gooik A – KFC Strombeek kregen de toeschouwers geen doelpunten te zien.

KFC Meise A kon dan weer wel winnen. Ondanks het mindere spel kwam KFC Meise A tegen Leeuwkens Terafene op voorsprong via Thomas Van Den Boeynants. De bezoekers hadden veldoverwicht maar aanvalsgolven werden keer op keer uitstekend opgevangen door de thuisdefensie. Een kwartier voor tijd kopte Ganseman een knappe vrijschop van Jadir voorbij doelman Aerts en de wedstrijd leek gespeeld. Asselman scoorde in het slot voor De Leeuwkens de 2-1 maar verder kwamen de bezoekers niet.

Thuisverlies Kobbegem 

De zegereeks van Kobbegem werd zaterdagavond gestuit door een uitgekookt Zemst. De thuisploeg opende de debatten met een snelle voorsprong via Weckx tot gevolg. Van Den Berg maakte gelijk. Diep in de tweede helft bracht Vandenbempt de bezoekers op voorsprong en diende Kobbegem zijn eerste nederlaag van het jonge seizoen toe.

Mazenzele-Opwijk A had het tegen Delta Londerzeel A niet onder de markt en keek na 20 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Anthony Verdoodt lukte net na de pauze de gelijkmaker. Ophef een kwartier voor tijd. Bavo De Wandel ging in de zestien in de fout en de thuisploeg kreeg een elfmeter. Bij Delta Londerzeel werden zowel De Wandel als Vankerckhove uitgesloten. Verdoodt behield de concentratie en zette de strafschop feilloos om.

Topartikels bij Goeiedag.be