Tweede "Vlaams" wielerkampioenschap in Mazel

Na het kampioenschap van Vlaanderen voor aspiranten vorig jaar organiseren “De Sportvrienden” op zondag 30 september het “Vlaams” kampioenschap voor jonge vrouwen van 15 tot 18 jaar, netjes verdeeld over ‘nieuwelingen’ en “junioren”. Maar ook de elite komt naar Mazenzele afgezakt.

“Zij rijden 99,6km op een omloop van 8,3km”, zegt voorzitter Willy Robijns. “Vanaf 15 uur rijden de nieuwelingen en junioren hun kampioenschap. De junioren leggen 10 ronden (83km) af, de nieuwelingen, die 66 km af te leggen hebben, pikken in na twee ronden, maar mogen één minuut voor de junioren van start gaan.”

De Sportvrienden, die in 1952 opgericht werden, kregen in de loop der tijden klinkende namen aan de start. “Wijlen Miel Van Cauter won hier in 1954. Ook Rik Van Looy, Frans Melckenbeeck en Fons De Wolf reden hier ooit als onafhankelijke. Voor twee jaar reed hier de 13-jarige Tibau Nys rondjes rond de Dries.”

De Sportvrienden hadden er 1.OO1 euro voor over om het kampioenschap naar Mazenzele te halen. “We verwachten zo’n 70 deelnemers in elke categorie en zowat 1.500 toeschouwers.”

Meer info op www.sportvriendenmazenzele.be of www.cyclingvlaanderen.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk