Voortaan AED-toestel in elke deelgemeente

Onlangs werden er AED-toestellen geplaatst in Bellingen (Zaal De Kring), Bogaarden (‘t Schoolhuys) en Heikruis (Plein). Vanaf nu beschikt elke deelgemeente dus over een AED-toestel. “We zetten met onze LVB beleidsploeg de voorbije jaren in op een duidelijke, duurzame aanpak”, aldus schepen van Welzijn Rudi Seghers. “Om de effectiviteit van de toestellen te verhogen en het overzicht en kwaliteit te behouden, zal de gemeente daarom ook bestaande AED-toestellen overnemen. Dat is onder andere in Elingen het geval. Verenigingen die een toestel echter in eigen beheer willen houden krijgen maximaal 200 euro per jaar voor het onderhoud.”

Om de EHBO-capaciteiten van de bevolking te vergroten, zal Pepingen daarnaast jaarlijks een cursus ‘reanimatie en AED-gebruik’ aanbieden voor alle geïnteresseerden.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws