De plannen voor de nieuwbouw van woonzorgcentrum Breugheldal worden stopgezet

Het college van burgemeester en schepenen Dilbeek zal de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum op basis van de huidige plannen stopzetten. De formele beslissing zal op de gemeenteraad van 19 december genomen worden. 

Het zijn stijgende kosten die het project de das omdoen, argumenteert de gemeente. Doordat ze besloten de belastingen voor de burger niet te verhogen moeten ze financiële moeilijke keuzes maken. De dagprijs voor het nieuwe woonzorgcentrum zou ook hoog zijn. De gemeente argumenteert verder nog dat dit geen impact heeft op de huidige werking van het woonzorgcentrum.

De oppositie Denk Dilbeek komt af met tegenargumenten. Het rusthuis dateert van de jaren ’80 en zou toe zijn aan verbouwingen. Denk Dilbeek argumenteert dat deze stopzetting wel de werking verder bemoeilijkt. Het woonzorgcentrum zelf wou niet reageren.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws