Politie controleert in fietsstraten op inhaalverbod en snelheid

De politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) voerde een gerichte verkeerscontrole in fietsstraten in de drie gemeenten VAN de zone. Daarbij werden niet alleen snelheidsovertredingen vastgesteld, maar werden ook pv’s opgesteld voor het niet respecteren van het inhaalverbod op fietsers.

Op 19 december 2023 hield de verkeersdienst van de politiezone KLM een controleactie op het respecteren van de fietsstraten in de drie gemeenten van de zone: Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise.

Hieraan werden ook andere verkeerscontroles gekoppeld. Er werd niet alleen repressief opgetreden, maar ook sensibiliserend gewerkt in samenwerking met de gemeenschapswachten van de gemeenten.

In totaal respecteerden tien bestuurders het inhaalverbod op fietsers, dat geldt in een fietsstraat, niet. Er werden ook processen verbaal opgemaakt voor overdreven snelheid (5), fout parkeren (4) en defect of ontbrekend fietslicht (5).

Het rijbewijs van een bestuurder die met z’n gsm belde achter het stuur, werd ingetrokken. Voorts werd een voertuig aan de kant gezet, omdat de bestuurder een verbod had om te rijden wegens lichamelijke ongeschiktheid. Ook werden in totaal 121 snelheidsovertredingen vastgesteld, zonder intrekkingen van het rijbewijs.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise