Gemeente bevraagt inwoners

De gemeente Lennik wil haar bestuurskracht versterken en onderzoekt in welke mate Lennik klaar is voor de toekomst. Daarom wordt elke Lennikenaar gevraagd om zijn/haar mening te geven over onderwerpen als wonen, mobiliteit, cultuur, onderwijs, economie, veiligheid, sport en gezondheid. In een eerste fase heeft een onderzoeksbureau enkele objectieve gegevens vergeleken met de omliggende gemeenten. Rond acht verschillende thema’s die gaan over het leven in Lennik willen men nu weten wat de ervaringen van de Lennikenaren zijn en welke suggesties zij hebben. Ervaringen kunnen online gedeeld worden via de website van Lennik aan Zet. Om het bereik zo groot mogelijk te maken, valt er bij elke Lennikenaar deze week ook een brief met offline bevraging in de bus. Ingevulde vragenlijsten kunnen vervolgens in één van de ideeënbussen van Lennik aan Zet gedeponeerd worden aan het gemeentehuis, het OCMW, de bibliotheek, het Arconateplein (Gaasbeek), Kerkplein (Eizeringen) en Dorp (Sint-Martens-Lennik).

Op basis van deze ervaringen organiseert de gemeente in het najaar van 2023 twee gesprekstafels op donderdag 5 en dinsdag 10 oktober. Inschrijven voor de gesprekstafels kan via de website van Lennik aan Zet.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland