VERKIEZINGEN TERNAT: Voor Ternat vormt coalitie met VooruitGroenXL

In Ternat is er vandaag een coalitieakkoord afgesloten tussen Voor Ternat en VooruitGroenXL. Voor Ternat was zondag de grote overwinnaar van de gemeenteraadsverkiezingen met 40,2 procent, goed voor 12 van de 25 zetels.

Voor Ternat werd zo’n anderhalf jaar geleden uit de meerderheid gezet door CD&V-Volks en hun plek werd ingenomen door N-VA en Blauw die tegelijk hun lot aan elkaar verbonden in het vooruitzicht naar de verkiezingen.

Een en ander maakte dat Voor Ternat niet echt stond te springen om een meerderheid te vormen met Volks (zoals CD&V-Volks nu opkwam) noch met N-VA-Blauw. Dan bleef er maar één logische piste over: de ene verkozene bij VooruitGroenXL, Rutger Belsack.

Er wordt dus gekozen voor een krappe meerderheid van 13 op 25 zetels, waarbij Belsack een schepenmandaat krijgt. Ines Swaelens (29) wordt voorgedragen als burgemeester. De vier schepenmandaten gaan naar Luc Wachtelaer, Karolien Huylebroek en Anna Parys, allen voor de volle zes jaar, plus een gedeeld mandaat tussen Kris De Meuter (de eerste drie jaar) en Silke Billens (de laatste drie jaar).

Sophie Claeys zal de functie van voorzitter van de gemeenteraad opnemen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland