Duivels Dorp strijkt tijdens EK voetbal neer op parking van AD Delhaize

Verschillende Ternatse cafés en supportersclub 40 Wat organiseren samen een Duivels Dorp met groot scherm voor de matchen van de Rode Duivels op het komende EK. Opvallend: ze doen dat niet op een Ternats dorpsplein, wel op de parking van de AD Delhaize.

In Ternat slaan de uitbaters van café Manu, Tank en Ploter Café samen met de supportersclub 40 Wat van Wambeek-Ternat de handen in elkaar voor de organisatie van een nieuw Duivels Dorp.

“De bekendmaking van de selectie is het ideale moment om ons initiatief aan te kondigen, de EK-gekte begint stilaan te leven”, zegt organisator Timo Schoukens. Al zeker de drie groepsmatchen, op maandag 17 juni en woensdag 26 juni om 18 uur en zaterdag 22 juni om 21 uur, worden uitgezonden op groot scherm. “We hopen uiteraard dat de Belgen ver doorstoten en dat we zeven matchen tot en met de finale mogen uitzenden.”

De organisatoren koppelen de groepsmatchen tijdens weekdagen aan een afterwork. “Het terrein gaat telkens twee uur voor de match open. De toegang is gratis en we zorgen dat er voldoende drank- en eetstandjes zijn. Enkele lokale dj’s moeten de sfeer erin brengen. Na de match doen we nog een uurtje door op het terrein, nadien wordt het feestje verder gezet in de lokale cafés. Die blijven ook tijdens de match open voor wie minder geïnteresseerd is in voetbal.”

Waar de vorige voetbaldorpen georganiseerd werden aan het sportcentrum of in het centrum van Sint-Katherina-Lombeek, kiezen de organisatoren nu voor een opvallende plek. “We hebben lang gezocht naar een goede locatie om niet te dicht bij de andere EK-evenementen te zitten. En zo kwamen we terecht op de parking van de AD Delhaize in Ternat.”

Het groot scherm komt op een stuk verharde parking achter de eigenlijke parking van de winkel, groot genoeg voor zeker duizend voetbalfans. Omdat twee groepsmatchen al om 18 uur afgetrapt worden, zal de winkel op dat moment nog open zijn. “Uit ervaring weten we dat als de Belgen spelen, het op die momenten kalmer is in de winkel. De winkel blijft dan ook gewoon open, het Duivels Dorp zal niet voor hinder zorgen voor de klanten”, zegt Stein De Bock van AD Delhaize Ternat.

De zaakvoerder heeft er vertrouwen in dat ook zijn personeel aan de slag blijft tijdens de matchen. “De kassiersters hebben geluk, zij gaan de match kunnen volgen dankzij de grote ramen vooraan. En het zal vrij kalm zijn, dus we kunnen wel een oogje dichtknijpen als het personeel even naar de match wil gaan kijken.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland