Supporteren voor Rode Duivels kan aan groot scherm aan café De Groenvink

Net als de voorbije edities kan je op de parking van café De Groenvink in Relegem terecht om te supporteren voor de Rode Duivels op het EK voetbal. Cafébaas Bart laat er opnieuw een groot scherm aanrukken om alle matchen van de Belgen uit te zenden.

Het EK voetbal in Duitsland is gestart, maandag begonnen de Rode Duivels aan hun toernooi. Bart Van Hove en Nathalie Verdoodt van cafĂ© De Groenvink in de Dorpsstraat in Relegem kijken wel uit naar het toernooi. “Net als drie jaar geleden plaatsen we opnieuw een groot scherm op de parking waarop we alle matchen van onze Rode Duivels op uitzenden”, zegt de Relegemse cafĂ©baas.

Hoe ver de Duivels zullen doorstoten in het toernooi is nog afwachten. Maar voorlopig kan je wel al op maandag 17 juni om 18 uur, zaterdag 22 juni om 21 uur en woensdag 26 juni om 18 uur terecht voor de uitzendingen op groot scherm. “We starten telkens zo’n anderhalf uur voor de match en nadien volgt er nog een kleine afterparty. Maar niet tot een stuk in de nacht, want daags nadien gaat het cafĂ© wel telkens weer open”, lacht Bart.

Ondertussen schieten de grote schermen in ons land als paddenstoelen uit de grond, al laat het weer het voorlopig nog niet toe om veel activiteiten buiten te organiseren. Ook maandag lijkt nog regenachtig te verlopen, maar in Relegem hebben ze een troef achter de hand om de supporters droog naar de match te laten kijken.

“Dit weekend zijn het Dorpsfeesten in Relegem en dan staat er een grote feesttent op onze parking. Maandagnamiddag is het daar nog seniorennamiddag en meteen daarna is iedereen welkom om naar de match te komen kijken”, zegt Bart. Hij verwacht alleszins veel volk. “Drie jaar geleden, toen de Belgen tegen Italie speelden, was hier makkelijk zeshonderd man. De inkom is gratis en we werken zonder reservatie. Op de helft van de parking plaatsen we stoelen, de rest moet rechtstaan. Dus wie zeker wil zijn van een zitplaats, komt maar beter op tijd.”

Wie rechtstreeks van het werk zou komen en tijdens de match een hongertje krijgt, zal terecht kunnen bij Bart’s buren van frituur Ons Vervolg. “We hopen natuurlijk dat de Rode Duivels het ver schoppen in het toernooi. De sfeer is hier altijd heel tof, iedereen springt recht als er een doelpunt valt. Dat we allemaal eens voor dezelfde ploeg supporteren, maakt het heel plezant.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk