Picknicken kan voortaan op vijftien picknickbanken in Lennik

Wandelaars en fietsers kunnen voortaan even uitblazen op een van de 31 rustplekjes verspreid over Lennik. Vijftien plekken werden ook uitgerust met een picknickbank, zodat je er tijdens een wandel- of fietstocht ook gezellig iets kan eten.

Voor het project ‘In Lennik zit je goed’ konden Lennikenaren de afgelopen twee jaren locaties doorgeven waar ze graag een rustplekje zagen verschijnen. Lennik telt heel wat wandel- en fietswegen en dan is het fijn om tijdens een wandeling of fietstocht eens even te kunnen uitblazen.

31 werden er zo ingericht. Dat gaat van bestaande plekken die opgefrist werden met nieuw meubilair of compleet nieuwe plekjes zoals dat aan Tomberg dat begin dit jaar ingehuldigd werd. “Aan de rustplekjes staat een houten paneel met info over de rustplek en een qr-code. Als je die scant, krijg je een overzicht van leuke wandelingen in de buurt. Je kan zo ook een melding doen als er iets mis is aan de rustplek”, zegt burgemeester Irina De Knop.

Aan vijftien rustplekken zal je ook kunnen picknicken op een nieuwe picknickbank. “Onze geboorteboomgaarden zijn zo’n locatie waar je voortaan kan picknicken. Op onze gemeentelijke website kan je alle locaties en een link naar de wandelroutes terugvinden”, vervolgt Irina De Knop.

De Lennikse burgemeester hoopt dat niet alleen Lennikenaren maar ook toeristen de weg naar Lennik en de rustplekjes vinden. “Onze gemeente was een van de pioniers van het huidige wandelnetwerk, met niet minder dan 86 kilometer aan trage wegen. Ook 32 kilometer van het fietsnetwerk Vlaams-Brabant loopt door onze gemeente. Om ook toeristen die mooie wegen te laten ontdekken, werkten we nieuwe wandelfiches uit met telkens het startpunt en knooppunten erop vermeld. Via de smartphone ontdek je ook welke toeristische troeven er in de buurt liggen. De wandelfiches zullen op verschillende locaties in de gemeente verdeeld worden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland