Na jaren uitstel is nieuwbouw van ‘t Rakkertje eindelijk ingehuldigd

De nieuwbouw van GBS ‘t Rakkertje in Eizeringen kon afgelopen weekend eindelijk ingehuldigd worden. De werf lag jarenlang stil door een dispuut met de buren, maar voortaan krijgen alle leerlingen van de gemeenteschool les op dezelfde site.

Over de nieuwbouw van GBS ‘t Rakkertje in Eizeringen is de afgelopen jaren al veel inkt gevloeid. Door een juridisch dispuut met de buren werd de werf in maart 2018 stilgelegd en pas in november 2022 werden de werkzaamheden hervat. Begin dit schooljaar konden de leerlingen eindelijk hun intrek nemen in de nieuwbouw. En nu alle omgevingswerken aan de school afgerond zijn, was de opendeurdag van de school de ideale gelegenheid om het gebouw in te huldigen.

“De weg was niet makkelijk en kende verschillende obstakels, maar we hebben steeds oplossingen gevonden”, zegt schepen van Onderwijs Johan Limbourg (LB). De nieuwbouw biedt plaats aan de kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar en telt verder ook een nieuw secretariaat en een nieuwe turnzaal. Zo krijgen alle kinderen van ‘t Rakkertje voortaan les in Eizeringen.

“Dat we nu een vestiging hebben, biedt een meerwaarde voor alle leerlingen en leerkrachten. Dat we verspreid zaten over twee locaties, was allerminst evident. Er was veel busvervoer nodig tussen beide sites, of van Eizeringen naar de sporthal. Daarom zijn we ook blij met de eigen turnzaal”, zegt Johan Limbourg.

‘t Rakkertje in Eizeringen biedt voortaan plaats aan 172 leerlingen, 24 per geboortejaar. De nieuwbouw kostte de gemeente 2,4 miljoen euro, waarvan 1,1 miljoen euro betaald werd met subsidies. “We hadden soms bijna de moed opgegeven in dit dossier. Maar wie kan nu tegen deze prachtige realisatie zijn”, klonk het bij burgemeester Irina De Knop (LB).

Maar daarmee zijn de plannen voor ‘t Rakkertje nog niet klaar. Intussen kocht de gemeente het huis van de buren die zich hadden verzet tegen de plannen, over via een dadingsovereenkomst. “De bedoeling is om daar een voor- en naschoolse kinderopvang in onder te brengen. En er loopt nu ook een subsidieaanvraag voor de bouw van nieuwe kleuterklassen. De kleuters zitten nu deels in een verouderd deel van de school en deels in een container, dus we willen hen ook een nieuw onderkomen geven.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland