Ninove zoekt stadsfotografen

Na tien jaar wil de stad het concept van stadsdichter –¬†Willie Verhegghe sinds 2004 –¬†een beetje opfrissen met de aanstelling van vier stadsfotografen en een sportpo√ęziewedstrijd.

De stadsfotografen zullen in overleg met het stadsbestuur elk jaar een tiental thema’s kiezen, die ze gezamenlijk coveren. Ze brengen regelmatig een toonmoment en presenteren één keer per jaar een jaaroverzicht. Hun mandaat loopt tot en met 31 december 2018.

Wie wil kandideren als stadsfotograaf, is een inwoner van Ninove of heeft een aantoonbare band met Ninove. Hij of zij is minimum 18 jaar oud. Tot 8 maart loopt er een selectieprocedure. Kandidaat-stadsfotografen kiezen een stadsgedicht van Willie Verhegghe op www.ninove.be en maken daarbij een reeks van maximum tien foto’s. Er zijn geen vormvereisten betreffende de foto’s.

De foto’s worden via WeTransfer bezorgd aan cultuur@ninove.be. In een begeleidende e-mail geven de kandidaten een korte biografie, een motivering waarom ze stadsfotograaf willen worden, wat ze verwachten van een stadsfotograaf en hoe ze hun rol als stadsfotograaf zien. De inzendingen worden afgesloten op zondag 8 maart 2015.

Daarnaast zet de stad de komende jaren een aantal projecten op met stadsdichter Willie Verhegghe als gangmaker. Het eerste project is de ‚ÄėGrote Prijs voor Sportpo√ęzie van de Stad Ninove‚Äô, een po√ęziewedstrijd die op 15 maart 2015 gelanceerd wordt.

 Meer info? Dienst cultuur, cultuur@ninove.be, 054 31 32 87. (Foto : Wim Hoebrechts)

Topartikels editie Ninove-Dender