Vijf clubs kiezen stek in sportsite De Kareel

Op de Kouter in Mollem opent deze zomer Sportsite De Kareel, een nieuw sportcentrum met kunstgrasveld, fonkelnieuwe kantine en kleedkamers waar alvast vijf clubs hun vaste stek krijgen. Ook de twee ploegen van VW Mollem blijven spelen op de Kouter.

In november 2013 raakte bekend dat de voetbalvelden die VW Mollem al vier decennia huurde aan de Kouter waren verkocht aan de Assese ondernemer Kris Van Handenhoven (45).

Over de verkoop van de pleinen werd al twee jaar gespeculeerd en onderhandeld en de zet van Van Handenhoven kwam voor iedereen als een totale verrassing.

Velen zagen dit echter ook als een doodsteek voor VW Mollem dat het sportief al enkele jaren erg zwak doet en bovendien al haar jeugd zag vertrekken naar de nieuw opgerichte club Juve Mollem.

Van Handenhoven beloofde een forse investering om tegen de zomer van 2015 Mollem een modern sportcentrum te geven waar meerdere clubs terecht zouden kunnen.

De ondernemer houdt woord. Samen met Krokegemnaar Patrick Grobet (29) investeert hij de komende maanden 950.000 euro in de aanleg van een kunstgrasveld en de bouw van een kantine plus zeven kleedkamers. De werkzaamheden aan het kunstgrasveld starten eind april en moeten uiterlijk 1 augustus klaar zijn.

De nieuwbouw komt tussen de twee pleinen en wordt 45 meter lang en tien meter breed. Het gebouw krijgt zicht op en in- en uitgangen langs beide pleinen. Elke club krijgt eigen opbergkasten voor het materiaal.

‘De naam Sportsite De Kareel hebben we gekozen om duidelijk te maken dat de terreinen voor iedereen open staan en iedere club daarnaast haar eigen identiteit heeft. De Kareel verwijst naar de vlakbij gelegen steenbakkerij, een ‘kareeloven’ in het Asses’, aldus de initiatiefnemers.

Vijf clubs tekenden intussen een contract voor het gebruik van de infrastructuur: VW Mollem (2 ploegen), SV Kobbegem (1 ploeg), Juve Mollem (10 jeugdploegen), hockeyclub HC Asse-Mollem (in oprichting) en VoetbalAcademie-Net.

Vooral over VW Mollem circuleerden afgelopen weken allerlei geruchten, maar het clubbestuur bevestigt nu formeel dat het in Mollem blijft. De club verliest echter wel de uitbating van de kantine. Mede-investeerder Grobet gaat die zelf uitbaten. ‘We beseffen dat we een tandje gaan moeten bijsteken, maar denken dat het haalbaar is’, zegt Jan Wermoes van VW Mollem.

Hockeyclub

De nieuwe hockeyclub HC Asse-Mollem willen Van Handenhoven en Grobet zelf mee uit de grond helpen stampen. Hockey kent in ons land een enorme groei – veertien nieuwe clubs in 2014 – en de hoop is om ook in Mollem een club vorm te kunnen geven.

Vanaf dinsdag 10 maart zijn er alvast vier dinsdagen op rij vrije initiatietrainingen, telkens tussen 18 en 19 uur. De hockeybond begeleidt de nieuwe club in het eerste jaar.

Daarnaast komen er op zondagvoormiddag trainingen van de VoetbalacAdemie-Net, momenteel reeds actief in Aalst. Deze academie geeft trainingen in kleine groepjes op het niveau van eerste klasse, voor jongeren van U6 tot U15. Initiatiefnemer is Pascal Nevens, die ook nog op zoek is naar trainers (0477-45.44.90).

De huidige kantine van VW Mollem, ongeveer veertig jaar oud, wordt afgebroken na de opening van de nieuwe kantine. De club bereikte daarover een overeenkomst met Vanhandenhove.

DSC_0011

Uit het Goeiedag-archief:

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk