Mag Merchtem eerste minister leveren? (+ video)

Vanmorgen werd de vraag nog gesteld in het VTM-Nieuws: Wordt Maggie De Block eerste minister? Aanleiding tot deze vraag is een opiniepeiling van o.m. La Libre Belgique en RTBf die in het hele land peilden naar de favoriet kandidaat van het publiek. Een kwart van de ondervraagde Belgen ziet Maggie De Block als de ideale premier.

Daarmee scoort de Merchtemse politica veel beter dan Kris Peeters (15 %) en Bart De Wever (10%). Maggie’s liberale collega’s Reynders (8%) en Charles Michel (5%) zijn nog een stuk minder populair.

Algemeen wordt verkondigd dat het premierschap naar een liberaal politicus gaat. Maggie De Block ligt dan in poleposition.

Tijdens het VTM-Nieuws verklaarde Maggie De Block dat ze vooral blij is dat een liberaal politicus de post van eerste minister krijgt toebedeeld. Wie dat precies zal zijn, moet nog uitgemaakt worden.

Wanneer Open VLD aan zet zou komen, lijkt het vrij duidelijk dat de drie onderhandelaars de posten van (eerste) minister en partijvoorzitter onder elkaar zullen verdelen. De kans dat het dan een vrouwelijke premier wordt (een primeur voor ons landje) is heel groot. En dan is de kans 50-50 dat ze in Merchtem woont.

 Eerste minister 1


Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be