Voetbaloverzicht : Ninove en Appelterre op kop

KVK  Ninove had een moeilijke avond tegen Drongen maar pakte uiteindelijk toch de drie punten. Marabet opende de score, Lino Uyttenhove zorgde voor de 2-0. De thuisploeg beleefde een hachelijk slot maar hield toch de drie punten thuis. In de stand staan Ninove en buur Appelterre samen op kop. Appelterre pakte het maximum van de punten. Na Eine en Dikkelvenne ging zondag ook Voorde voor de bijl met 1-2.

Ternat versloeg Merchtem met 1-0. Een onwgoal besliste de match in het voordeel van de thuisploeg. Beide ploegen tellen nu evenveel punten. Zaterdagavond gaf Strombeek voetballes aan Bierbeek, maar toch gaven de bezoekers een zekere zege nog uit handen. Da Silva en Archambeau brachten Strombeek op een verdiende 1-2, maar een afgeweken schot in de slotfase zorgde voor een anti-climax. VK Liedekerke verloor met 1-4 van Crossing Schaerbeek en telt één punt na drie matchen. Van De Gucht zorgde voor de eerredder.

Borght alleen aan de leiding

Boka United ging stevig onderuit tegen Kester-Gooik. Drie doelpunten van Derouck en eentje van Netens gaven Kester-Gooik een 0-4 voorsprong. Van Elslander en Cassenaer zorgden voor wat spanning in de match maar Ozturk legde de 2-5 vast.  Promovendus Borght maakte een 0-1 achterstand tegen Asse-Zellik goed. De Conick met de 0-1, maar tweemaal Vandeneynde en een doelpunt van Robberechts brengen de ploeg van trainer Wauters aan de leiding in tweede provinciale.

Beigem had geen moeite met nieuwkomer Ramsdonk. Begyn, Gaudaen, Verspecht en Preudhomme stuurden de bezoekers zonder punten huiswaarts. Hekelgem won voor de tweede keer op rij. Het won met 1-3 van Toekomst Relegem.  Relegem kwam 1-0 voor via Van De Voorde, maar twee doelpunten van De Backer en een treffer van De Raes zorgden voor de ommekeer. Meise ondervond geen problemen met Jette B. Dirk Govaerts en Stuckens scoorden elk twee keer.

In vierde provinciale peuzelde Peizegem de tegenstander uit Borchtlombeek met haar en huid op. Catrisse 2x, De Decker 2x, Freche, Vlemnick en Robberechts gaven de toeschouwers waar voor hun geld.

Topartikels bij Goeiedag.be