Hopduvelfeesten 2014 – dag 3 – De Hopduvel werd bedwongen (+ foto's & video's)

De Hopduvelfeesten van Asse werden zondagavond groots afgesloten met Raymond Van het Groenewoud, gevolgd door de verbranding van de strooien hopduvels van de stoet en het slotspektakel, inclusief een flashmob in het publiek.

Raymond had er duidelijk zin in. Omdat hij de middengang tussen het podium en de P.A.-toren – in functie van het slotspektakel – maar niets vond, liet hij het publiek zelf de naders wegnemen. ‘Naders zijn bedoeld om nader te kunnen komen’, grapte hij.

Op het einde mocht het Hopduvelcomité mee op het podium voor de klassieker ‘Liefde voor muziek’. Voor velen meteen een flashback, want in de vroege jaren ’90 mochten de toenmalige jongeren van ’t Bronneken iedere week met Raymond mee op het podium van Tien om te Zien, toen dit liedje een grote hit was.

Tussendoor mocht burgemeester Koen Van Elsen zich in een bananenpak hijsen. Op drie dagen tijd hadden ruim 1.600 bezoekers op de knop geduwd voor FairTrade, een actie die de Wereldwinkeljongeren hadden uitgewerkt.

Het slotspektakel werd net als het openingsspektakel in elkaar geknutseld door Geoffrey Debondt. Een weerspannige Hopduvel, een knappe choreografie, een flashmob in het publiek en veel confetti, het ging er in als zoete koek, zie de integrale video onderaan.

Daarna werden de strooien duvels uit de stoet traditioneel in brand gestoken. De Hopduvel is weer bedwongen voor twee jaar, zie de tweede video onderaan.

Afsluiter van dag 3 waren, net als twee jaar geleden, de Kings of Pop met Kid Coco, terwijl de ruim 7.000 aanwezigen zich haastten om hun laatste drankjetons op te maken.

De politie Amow laat overigens weten dat er zich over de drie dagen geen enkel noemenswaardig incident afspeelde.

Meer over de Hopduvelfeesten 2014:


Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk